Monday, September 20, 2010

Destinasi Chenta 3 : Cameron Highland

alamak !!!! entry saye melompat2 kan....xhbis lagi kisah jalan2 berbulan madu, dh masuk topik lain...hihihihi....SORRYYYY...jgn penink2 k....slps entry berbulan madu kat BUKIT TINGGI, konon2 nk story destinasi chenta ke CAMERON HIGHLAND.....tapiiiiiii, bz yg amat....so mmg xsmpt nk tulis aper2 entry....


ok, kiter smbung story boleyyyy (^_^) ........


pagi2 dh gerak menuju ke CAMERON HIGHLAND.....bulan 12 2009 baru jer g cni...bawa student....tahun nie, g cni lagi coz CHENTA HATI kate dia dh lama xdtg cni....g ngan CHENTA HATI lagi syok....leh manja2....planng kat cni sehari jer....kami sampai petang n bermalam di cni...esok pagi2, g ladang teh, petik strawberry.....bile smpi CAMERON nie, perkara yg msti aku lakukan ialah......makan bnyk2 strawberry coklat....nyummyyyyy...sedapnyeeee.....


aktiviti seterusnye.....MARI BERGAMBAR (^_^) ......

:: dpn hotel ::


:: Ladang Tea Boh, Cameron Highland ::



:: en SUAMI....zamray ::


:: nyummmmyyyy.....strawberry coklat... ::

:: inilah hasilnye .... :) ... ::


p/s : lps g CAMERON HIGHLAND, destinasi seterusnya PENANG.... 2 be continue lagik ek .....



( PORT DICKSON - PAHANG - PENANG - KEDAH = destinasi berbulan madu pada bulan 6 seminggu slps majlis perkahwinan )

Thursday, September 9, 2010

Salam Aidilfitri....


mohon kemaafan di hari yang mulia ini....

Friday, August 13, 2010

Lagu Chenta Untuk MU




Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu

Tuesday, July 20, 2010

BUKIT TINGGI, PAHANG (episode 2)


yeahhhhhh....mari kiter sambung citer hari ke 2 di BUKIT TINGGI....awal pagi bangun....breakfast dulu....lps minum pagi mau jalan2 di sekitar bukit tinggi...apa yg best ekkkk kat cni.....ok, kiter jenguk2 k...


first g JAPANASE TEA HOUSE.....hmmmmmmm.....xbrapa best arrr...cume yg best dpt tgk ikan yg besar2.....cik puan ieyna mmg suke kan ikan.....nnti nk bela ikan n nk bagi nama KUNTUM....klasik tak...hihihihihi


ok, pastu round BOTANICAL GARDEN plak.....sngt hampa....xder bunga pun....huhuhuhuhu....pastu bnyk pokok2 yg sedang di tanam semula...bnyk gak pokok2 mati.... :( ..... uhuk uhuk.... xbrapa sronok nk bergambar kat cni.... smbil jalan2 tgk pokok2 katcni, bincang ngan en chenta hati zamray, mau ke mana slps destinasi ni.....n en chenta hati kate, mau g CAMERON HIGHLAND.....ermmmmmmm ok gak....sejuk....leh plok lebey2 kan..... (^_^)..... yahooooooo......


jom layan gambar plak k (^_^)

posink dpn cermin.....klik cne klik cni... (^_^) .....




p/s : mcm biaser, tggu kisah kami di CAMERON HIGHLAND k....xsabar nk makan strawbery coklat....

Monday, July 12, 2010

Destinasi Chenta 2 : BUKIT TINGGI,PAHANG (episode 1)

orait, dh hbis citer psl PORT DICKSON, kite continue plak destinasi chenta seterusnya antara CIK PUAN IEYNA bersama suami tersayang EN CHENTA HATI ZAMRAY.....lps kawen mmg xplanning ape2 tntg honeymoon...tergerak hati nk g, kami g je....diskus punye diskus, kami nk jalan2 mghala ke UTARA...PAHANG - KULIM - PENANG - IPOH....


:PAHANG sbb nk singgah umh kak lis, akak ipar....
:KULIM sbb EN CHENTA HATI ZAMRAY ingin berjumpa kwn lamanya
....stay di rumah baru member....
:PENANG sbb CIK PUAN IEYNA plak nk jumpa bestfrenz, PN
MAI.....
:IPOH sbb knduri kawen EN CHENTA HATI ZAMRAY punye kwn....


EPISODE 1 menuju ke KUANTAN slps singgah umah kak lis.. ontway ke KUANTAN tayar plak meletup....huhuhuhu...alhamdulillah selamat coz kawalan stereng EN CHENTA HATI ZAMRAY sngt bagus....


see !!!! tayar pecah ..... nsb baik xder ape2 brlaku....n kebetulan mmg xbnyk kenderaan time ni....

bertanya kepada EN CHENTA HATI ZAMRAY, apakah yg boley saye bantu....smbil tersenyum dia pn berkata " sayang nk bantu ape...klu larat try buka skru tayar nie... (yeke ek....ianya dipanggil skru...saye main tulis je...hihihihi).. " .... oh, suami saye mencabar saye ek.....yahhhhhh saye berjaya membuka skru2 itu....


tayar baru...sndri tukar .....cian suami saye, berpeluh2 time ni....tangan kotor...cuaca agak panas.....perjalanan yg penuh dngn dugaan....xper sayang, sumenye dh selamatkan...


inilah tayar yg telah meletup dngn kuat itu....huhuhuhu....perjalanan diteruskan...singgah HONDA SERVICE CENTRE...service apa yg patut sblm perjalanan yg jauh ini diteruskan dngn slmt.... terus menuju ke BUKIT TINGGI,PAHANG



smpat 0n9 dlm kete bersama notebook baru..HP special edition...pemberian hantaran saye kepada EN CHENTA HATI ZAMRAY....time ni update status FB..."tayar meletup, alhamdulillah slamat".... (^_^)


yeahhhhhh dh slmt smpi....lewat ptg baru smpi...


trus check in n bersiap trun makan...perut sngt lapar....dlm lif smpt lagi posink....chenta hati senyum je...ishhhhh pantang betul pegang camera...sume bnda nk di ambil .....hihihihihi....


sngt serius muke CHENTA HATI .....nk tau knp??? harga makanan yg xberbaloi2 langsung...xsedap tapi mahal giler...huhuhuu....dsbbkan lapar, order je....so peringatan kpd kwn2 yg nk g BUKIT TINGGI ni, harga makanan kat cni mmg mahal....so lebey baik tapau je dri bawah sblm nk naik bukit tinggi ni...

lps knyg pusing2 BUKIT TINGGI.... posink lagi..... (^_^)


hensem kan suami saye.... (^_^)

mencintai diri mu ......EN CHENTA HATI ZAMRAY ....


p/s : tggu smbungan hari ke 2 di BUKIT TINGGI k.... (^_^)

Saturday, July 10, 2010

Destinasi Chenta 1 : PORT DICKSON


Seminggu slps majlis perkahwinan, planning ngan EN CHENTA HATI, nak bawa family join honeymoon kami....Destinasi honeymoon yg pertama adalah PANTAI PORT DICKSON...di sinilah kami berjumpa dan dipertemukan setelah sekian lama tidak berhubung....
PORTDICKSON terlalu bnyk kenangan...gembira, sedey sume ader...tapi yg sedey2 dh lama dilupakan...sume tu kisah lama yg xakan aku ingati smpai bile2.....kisah gembira yg akan kekal diingatan selamanya....


Tahun 2003, aku bekerja di HOSPITAL PORTDICKSON....time tu EN CHENTA HATI study kat ALAM....so kadang2 time free kami berjumpa di hujung mggu...perjumpaan sekadar kawan, sahabat dan teman....


First Reunion diadakan di PORTDICKSON...time tu hubungan dh semakin rapat...CINTA....yup, tapi malu2 nk diluahkan...begitu juga dngn EN CHENTA HATI...kwn2 sume xtau tntg hubungan ini.... (^_^) .... saje nk bikin surprise pada sume org...hinggalah ke hari pertunangan, masa tu sume rakan2 terkejut coz tunangan CIK PUAN IEYNA adalah EN CHENTA HATI ZAMRAY ......


So percutian bersama family kali ini secara tidak langsung mengimbau kenangan2 indah antara AKU & DIA.....





:: ibu mertua ku bersama kak lis (kakak ipar) ::

Wednesday, July 7, 2010

Saat bergelar isteri...episode 1

4 june 2010, lebey kurang jam 5ptg.....dngn keizinan yg MAHA ESA, hnya skali lafaz sahaja CIK PUAN IEYNA telah sah menjadi isteri kepada EN CHENTA HATI ZAMRAY......alhamdulillah, segalanya berjalan dngn lancar...


Percintaan dan kasih sayang yang telah lama terjalin ini telah bersatu dan akan menjadi milik kita sehingga ke akhir hayat.....


Monday, July 5, 2010

Salam Pembuka Kata (^_^)


yeahhhhhhhh...akhirnye cik yumici dapat membina blog yg baru n cune.....opssss.....bukan cik yumici lagi...tapi CIK PUAN IEYNA......ok kan.... (^_^) ...... blog yg sedia ada tidak akan dilupakan.....masih aktif lagi ..... (http://www.yumicilove.blogspot.com)


DESTINASI PERCINTAAN.... blog yg akan dipenuhi dngn destinasi2 percintaan antara CIK PUAN IEYNA bersama suami tersayang EN CHENTA HATI ZAMRAY.....blog yg sedia ada tu dah dipenuhi dngn pelbagai jenis cerita sebelum kawen dulu2...mcm padat je nk masukkn crite antara kami berdua...SO special utk CHENTA HATI, CIK PUAN IEYNA sediakan blog ni khas utk kite....suke tak...hihhhi (^_^) .....


inilah kisah DESTINASI PERCINTAAN antara EN CHENTA HATI ZAMRAY bersama CIK PUAN IEYNA....